Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

Ασφαλεια

Ασφαλεια: ενα μεγαλοφυες συγχρονο τυχερο παιχνιδι, στο οποιο ο παιχτης μπορει να απολαυση την ψευδεσθηση πως κατατροπωνει αυτον που κανει την μανα.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ: Αγαπητε κυριε, διαθετετε ενα υπεροχο σπιτι. Επιτρεψτε μου να το ασφαλισω.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΠΙΤΙΟΥ: Πολυ ευχαριστως. Οριστε, παρακαλω, μια τοσο χαμηλη δοση, ωστε αν το σπιτι, ο μη γενοιτο, καταστραφει απο φωτια, τα χρηματα που θα εισπραξω να ειναι αισθητα περισοτερα απο εκεινα που οριζει το συμβολαιο.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ: Μα οχι, αγαπητε μου. Δεν εχουμε την δυνατοτητα να πραγματοποιησουμε κατι παρομοιο. Πρεπει να ορισουμε τις δοσεις, εστι ωστε να μας εχετε καταβαλει περισσοτερα.


Ι.Σ.: Μα γιατι να κανω κατι τετοιο;

ΑΣΦ.: Διοτι το σπιτι σας μπορει να καει ανα πασα στιγμη.

Ι.Σ.: Δηλαδη, μου ζητατε να σας πληρωσω για το ενδεχομενο να συμβει κατι πριν απο την στιγμη που υποθετετε πως θα συμβει. Με αλλα λογια θελετε να σχηματισω πως το σπιτι μου δεν θα κρατισει οσο μου λετε πως ειναι πιθανο να κρετησει.

ΑΣΦ.: Μα αν καει το σπιτι σας και δεν ειναι ασφαλισμενο, θα βγειτε εντελως ζημειωμενος.

Ι.Σ.: Ανθρωπε μου, συμφωνα με τους δικους σας υπολογισμους, οταν καει το σπιτι, ειναι πιθανο να διαθετω ενα ποσο - το οποιο σε αλλη περιπτωση ειχαν καταλαβει - κατα πολυ καλυτερο απο αυτο που οριζει το συμβολαιο να παρω. Ας υποθεσουμε, ομως οτι καιγεται το σπιτι πριν απο τη στιγμη που υπολογιζετε πως θα συμβει. Τοτε πως θα με καλυψετε;

ΑΣΦ.: Α, εμας μας υποστηριζουν συμβολαια που δεν εινααι ζημιογονα. Στην πραγματικοτητα, αυτοι πληρωνουν την ζημεια σας.

Ι.Σ.: Μα, αν ειναι βεβαιο πως οι πελατες σας, σαν συνολο, τοτε ειναι πιθανο πως θα χασει και καθενας απο αυτους, σαν ατομο. Ολες αυτες οι επιμερους πιθανοτητες κανουν το συνολο βεβαιο.

ΑΣΦ.: Δεν θα διαφωνησω, αλλα τα χρηματα που, αν δεν τα δινατε σε μας, θα τα ειχατε στην διαθεση σας. Το πιθανοτερο δεν θα ηταν να τα σπαταλησετε; Εμεις σας προσφερουμε την δυνατοτητα της σωστης διαχειρησης!

Ι.Σ.: Η προθυμια καποιου να φροντισει για τα χρηματα καποιου αλλου, καθε αλλο παρα ασυνηθιστη ειναι στις ασφαλιστικες εταιριες, ομως εσεις σαν φιλανθρωπικο ιδρυμα, αξιζετε πραγματικη εκτιμηση!!!

1 σχόλιο:

Άντζελα είπε...

Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΟΥ ΜΑΣ Γ2Μ@ΣΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ.