Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Λεξικον Αα μερος β'

Αμερικανος: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ (Η κείμενο που βρισκόταν εδώ λογοκρίθηκε)

Αμεροληπτος:
ο ανικανος να διακρινει το προσωπικο οφελος που θα ειχε, εαν επερνε το μερος μιας πλευρας σε καποια αντιπαραθεση ή αν ενστερνιζοταν τη μια απο τις δυο αντιθετες αποψεις.

Αμετανοησια: η πνευματικη κατασταση που μεσολαβει χρονικα αναμεσα στην παρανομια και την τιμωρια.

Αμνηστια:
μεγαλοψυχεια που διχνει το κρατος στους παραβατες τους οποιους η τιμωρια θα κοστιζε ακριβα.

Αμφιδεξιος:
ο ικανος να ξαλαφρωσει την δεξια και την αριστερη τσεπη με την ιδια ταχυτητα.

Ανανδρος: αυτος που σε κατασταση αναγκης σκεφτεται με τα ποδια.

Αναπνευστηρας: συσκευη απαραιτητη στους κατοικους της Αθηνας, για να καθαριζουν την γυρω πραγματηκοτητα πριν περασει στα πνευμονια τους.

Ανποφασηστικοτητα:
το κυριοτερο στοιχειο της επιτυχιας. " Δεδομενου οτι υπαρχει ενας μονο τροπος να μην καταφερεις τιποτα και μερικοι να καταφερεις κατι, εκ των οποιων ο απολυτα σιγουρος ειναι ο ενας, μπορουμε να συμπερανουμε πως αυτος αδρανει απο αναποφασιστικοτητα εχει περισοτερες πιθανοτητες να αποτυχει απο αυτον που απο φασιζει να ενεργησει" συμφωνα με τον Tomas Chamilian.

Αναπτυξη: η δημιουργια ή επιχωρηγηση μεγαλων εταιριων, τραστ, φαρμακευτικων οργανισμων, βιομηχανικων πολεων και τουριστικων θερετρων απο την Ευρωπαϊκη Ενωση.

Αναχωμα: σκουπιδια τοποθετιμενα μπροστα σε ενα οχυρο, για να εμποδιζουν τα απ'εξω σκουπιδια να μακελεψουν τα απο μεσα σκουπιδια.

Αναψυχη: ειδος δυσφοριας, που μας ξεκουραζει απο την γενικη μαυριλα της ζωης μας.

Ανεπαρκεια: η συγχρονη χρονια νοσος του ανθρωππου ιδιως του Ελληνα. (by angelab23)

Ανευλαβεια: το να μη σεβεσαι τον θεο που λατρευω.

Ανθελληνας:
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ασχολειται με την πολιτικη εις βαρος των συμφεροντων μου.

Ανρωπωκτονια: το μακελεμα ανθρωπου απο ανθρωπο. Υπαρχουν τεσσερα ειδη ανθρωποκτονιας: ειδεχθεις, εξ αμελιας, δικαιολοημενη και αξιεπαινη, αλλα για τον μακελεμενο δεν εχει καμια σημασια απο ποιο ειδος μακελεματος πηγε. Η ταξινομηση γινεται για τη διευκοληνση των δηκαστων.

Ανθρωπος: ενα ζωο τοσο βυθισμενο στον εκστατικο στοχασμο του γι'αυτο που νομιζει πως ειναι, ωστε να ξεχνα το πως επρεπε να ειναι. Ασχολειται κυριως με την εξοντοση των αλλων ζωων και ειδικα ζωων του ειδους του.

Ανθρωποτητα: το ανθρωπηνο ειδος στο συνολο του, εκτος απο τους πολιτικους αρχηγους, οι οποιοι εξωτερικα μονο μοιαζουν με ανθρωπους.

Ανομοιοκαταληκτος: ιαμβικα πενταμετρα που δεν ομοιοκαταληκτουν. Το πιο δυσκολο ειδος στοιχουγια να γραψεις καλη ποιηση. Συνεπως, το προτιμουν αυτοι που ουτως ή αλλως δεν μπορουν να γραψουν καθολου ποιηση.

Αντιαμερικανος: ο πρωτος υποψηφιος για να απολαυσει ενα ταξιδι στο μακρινο Γκουανταναμο με ολα τα εξοδα πληρωμενα.

Αντιδικος: αυτος που ειναι ετοιμος να δωσει την σαρκα του, με την ελπιδα πως θα σωσει τα κοκκαλα του.

Αντιπαθεια: το συναισθημα που εμπνεει στους υπαλληλους τα αφεντικα, στους κλεφτες οι αστυνομοι, στις κυβερνησεις οι ανεξαρτητη δημοσιογραφοι, στους ποιητες οι βλακιες, στους ματθητες το ξυλο, στην εκλησια η καθαριοτητα, στους Αμερικανους οι κουμουνιστες, στους κουμουνιστες οι αμερικανοι, και στους δυο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στον Παπανδρεου η ελληνικη γλωσσα, στην Πανια η σοβαροτητα και στους δημοσιογραφους τα blog.

Αντιπαραθεση: μια απο τις πολλες μεθοδους που μεταχειριζονται οι ηλιθιοι για να χασουν τους φιλους τους.

Αντιποινα: η φυσικη βαση πανω στην οποια θεμελιωθηκε ο Νομος του Δικαιου

Αντιπολιτευομαι: βοηθω κωλυσιεργιες και ενστασεις

Αντοχη: Ιδιοτητα του ανθρωπινου χεριου, που φαινεται στην επαφη του με το κοινο νομισμα. Η αντοχη φτανει στο υψηλοτερο σημειο της αναπτυξης της οταν προκειται για χερι δημοσιου προσωπου με εξουσια. Θεωρειται σπου δεο εφοδιο για μια πολιτικη καριερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: