Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Λεξικον Ββ μερος β'

Παιδια, επειδη το λεξικο ειναι του ΠτΠ, δεν σημαινει οτι και εσεις δεν μπορειτε να γραφεται και εσεις. Ετσι, αν και εφοσον θελετε, μπορειτε να προσθετεται τα δικα σας λυματα. Που ξερετε; Μπορει να δημιουργησουμε κατι σαν την wikipedia.

Βλημα: ο τελικος στις διεθνης διαφορες. Παλιοτερα αυτες οι διαφορες επιλυονταν με την φυσικη επαφη τον διαφωνουντων, οι οποιοι χρησιμοποιουσαν τα απλα επιχειριματα, που τους προσφερε η στοιχειωδης λογικη της εποχης τους: σπαθι, ακοντιο και τα σηναφη. Καθως η συνεση επικρατουσε βαθμιαια στα στρατιωτικα ζητηματα, το βλημα γινοταν ολο και πιο δημοφηλες, ωσπου σημερα να φτασει να κατεχει την πρωτη θεση στην εκτιμηση των γεναιων. Το κυριο μειονεκτημα του ειναι πως απαιτει προσωπικη παρουσια του ηρωα στο σημμειο εκτοξευσης του.

Βοθρος: θα μπορουσε να ειναι και ο τοπος με περιτοματα, αλλα αυτο ειναι η βουλη. Οποτε βοθρος ειναι τοπος οπου συχναζει η πλειοψηφια των ακαθαρσιων του ανθρωπου. (Γαμωτο! και αυτο βουλη ειναι)

Βολτα: η αγαπημενη συνηθεια των κατοικων της Θεσσαλονικης. Την εφαρμοζουν 7 φορες την ημερα στην πλατεια με θεα τον Σαρωνικο - δεν εχουν αλλη- χωρις να συμπεριλαβουμε την πρωϊνη μπουγατσα. Αντιθετα, οι κατοικοι της Αθηνας, κανουν την βολτα τους τρεχοντας απο το σπιτι στην δουλεια, απο την δουλεια στο σουπερμαρκετ, απο το σουπερμαρκετ στο σχολειο να παρουν τα παιδια, απο το σχολειο στο σπιτι να αφησουν τα παιδια, απο το σπιτι στο πολυκαταστημα γιατι το sprider εχει εκπτωση 20% στις καλτσες, απο το sprider στο σπιτι, απο το σπιτι στο φροντιστιριο να αφισουν τα παιδια, απο το φροντιστιριο στο κωμμωτηριο για να μην παει χαμενος ο χρονος, απο το κωμμωτηριο στο φροντιστιριο να παραλαβουν τα παιδια και απο κει παλι στο σπιτι να κανουν τις δουλιες του σπιτιου.

Βορεια Αμερικη: κομματι της γης που περιαλαμβανει τις Ηνωμενες Πολιτειες, τις Ηνωμενες Πολιτειες Αμερικης, τις Η.Π.Α. και 50 αμερικανικες πολιτειες.

Βορεια Ηπειρος: μια απο τις αβασταχτα πολλες περιοχες, εντος και εκτος της Ελλαδας, που κατοικουν ξεχασμενοι, παρατημενοι και προδομενοι Ελληνες.

Βορεια προαστια: περιοχη της Αθηνας με τον περισοτερο αναρχισμο στην χωρα. Να φανταστειτε, οι κατοικοι τους ειναι τοσο αναρχικοι που δεν καταδεχονται να πανε σε δημοσια σχολεια, νοσοκομεια, λεωφορεια κλπ. Επισης, ειναι το μερος με τις περισοτερες ιδιοτικες λεσχες στην Ελλαδα, πραγμα που τονιζει ακομα περισοτερο τον αναρχισμο τους.

Βοτανολογια: η επιστημη των φυτων(συμπεριλαμβανομενων και αυτων που καπνιζονται). Ασχολειται κατα κορων με τα λουλουδια. Κυριως, με αυτα που ειναι ασχημα, εχουν απαισιο χρωμα και βρωμανε μεχρι λιποθυμιας.

Βουκεφαλας: το αγαπημενο ζωακι των Σκοπιανων.

Βουλη: βλ. Βοθρος.

Βουτυρομπεμπες: ο βολεμενος τυπος που ζηλευουμε τοσο, μα τοσο πολυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: